Viata in Spania : Titluri de călătorie şi declaraţii pentru minori, fără programare la Madrid în 25 şi 26 iulie

0

                 

             Pentru o vacanţă perfectă este necesar ca toate documentele de călătorie să fie valabile. În plin sezon estival, românii din Spania care au nevoie de titluri de călătorie şi declaraţii pentru minori vor putea să le obţină fară programare. Consulatul General al României la Madrid a lansat o C𝑎𝑚𝑝𝑎𝑛𝑖𝑒 𝑑𝑒 v𝑎𝑟𝑎̆.

             In cadrul acesteia programul de lucru în zilele de 25 și 26 iulie 2022 va fi prelungit până la ora 20.00, pentru a prelua, FĂRĂ PROGRAMARE, cererile  pentru 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 și 𝑑𝑒𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑖 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑝𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢 𝑚𝑖𝑛𝑜𝑟𝑖.

  In cazul în care nu dețineți un document de identitate românesc valabil și doriți să călătoriți spre România, iată lista actelor necesare pentru a solicita un 𝑡𝑖𝑡𝑙𝑢 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒:
* Orice document românesc de identitate expirat sau valabil (original sau copie) sau codul numeric personal;
* Pentru minori: documentele de identitate ale părinților și certificatul de naștere românesc sau spaniol în care să figureze numele părinților.


      Atenție! Titlurile de călătorie sunt valabile doar pentru a vă deplasa spre România.

   Atunci când copilul dumneavoastră minor nu deține documente de rezidență în Spania, trebuie să aduceţi la consulat următoarele acte pentru a solicita o 𝑑𝑒𝑐𝑙𝑎𝑟𝑎𝑡̦𝑖𝑒 𝑑𝑒 𝑐𝑎̆𝑙𝑎̆𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒.
* Cartea de identitate sau pașaportul părintelui care își declară acordul – original;
* Cartea de identitate sau pașaportul persoanei care va însoți minorul (părinte sau altă persoană) -copie;
* Certificatul de naștere al minorului/minorilor – original.


    În multe cazuri declarația de călătorie nu este necesară. Mai multe detalii aici: https://madrid.mae.ro/node/2681

Atentie !!!

  𝑇𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑙𝑒𝑙𝑎𝑙𝑡𝑒 𝑐𝑒𝑟𝑒𝑟𝑖 𝑑𝑒 𝑠𝑒𝑟𝑣𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑢𝑙𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑒 𝑣𝑜𝑟 𝑝𝑟𝑒𝑠𝑡𝑎, 𝑖𝑛 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒, 𝑝𝑒 𝑏𝑎𝑧𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑚𝑒𝑑𝑖𝑢𝑙 𝑝𝑜𝑟𝑡𝑎𝑙𝑢𝑙𝑢𝑖 𝑤𝑤𝑤.𝑒𝑐𝑜𝑛𝑠𝑢𝑙𝑎𝑡.𝑟𝑜.