Ultima ora : se ridica masurile de carantinare pentru persoanele asimptomatice care se intorc din Spania

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis astăzi, 3 iulie 2020 sa ridice restrictiile de carantinare si izolarii la domiciliu a persoanelor asimptomatice care vin din Spania.

Conform postarii Ambasadei Romaniei la Madrid :

“ Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis astăzi, 3 iulie 2020, ridicarea restricțiilor pentru călătorii care sosesc din Spania in Romania, prin exceptarea de la măsura carantinei/izolării la domiciliu a persoanelor asimptomatice.

Zborurile suspendate către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantină/izolare, inclusiv Spania, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România, de la data includerii în lista statelor exceptate de la măsura carantinei/izolării la domiciliu.

Sunt exceptate de la măsura izolării la domiciliu persoanele care sosesc în România din statele membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European, a căror rată cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mică sau egală cu cea înregistrată în România, în perioada similară.

 Lista va fi actualizată săptămânal, în fiecare zi de luni, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu aprobarea Comitetului Național pentru Situații de Urgență, în concordanță cu actualizarea realizată la nivelul Consiliului Uniunii Europene: http://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19

 Noile prevederi au fost adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență prin Hotărârea nr.33 din 2 iulie 2020 care poate fi consultată aici: https://stirioficiale.ro/hota…/hotarare-nr-33-din-02-07-2020    “

Mai multe detalii puteti afla consultand site ul ambasadei Romaniei sau a consulatelor romesti din Spania.